10 интересни факти кои веројатно не сте ги знаеле

Дали сте знаеле дека доколку храната не биде помешана со плунка, нема да можете да го осетите нејзиниот вкус … или пак дека медот е единствената природна храна која никогаш не се расипува … А што велите за тоа дека коалата спие околу 18 часа на ден …

Во продолжение ви претставуваме 10 интересни факти за кои е голема веројатноста дека не сте ги знаеле ..

1.Козите немаат кружни зеници во очите .. Тие имаат правоаголници.

2. Можете да исечете пита на 8 дела со само 3 сечења.

3. Птиците не можат да живеат во вселената, бидејќи тие голтаат со помош на гравитација.

4. Полжавите ги имаат најдолгите дремки. Некои од нив траат и до 3 години.

5. Нилскиот коњ можеби изгледа огромно, но тој може да трча побрзо и од човекот.

6. Млекото на нилскиот коњ е розево!

7. Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwyll llantysiliogogogoch е град кој најтешко се изговара, и истиот можете да го посетите ако идете накај Велс, Велика Британија.

8. Ако зебра (Zebra) и магаре (dONKEY) имаат подмладок, тоа се вика ZONKEY!

9. Лимоните содржат повеќе шеќер од јагодите!

10. Мачките поминуваат дури 66% од животот спиејќи.

 

Like или Share? А може и двете ..
fb-share-icon0