Ако не сега, КОГА?

Голема среќа е што секој од нас има по 20 животи да живее па овој може и да се помине така лежерно … во спиење, пред компјутер, на мобилен, работејќи нешто што нѐ не исполнува итн итн … Еееее па во наредниот живот ќе си ги исполниме целите и соништата! Ех да беше така … Ама нѐ е!

Колку денови досега ви поминале безлично и празно? Колку пати до сега сте си ветиле и не сте останале доследни на ветувањето?

Сакате да го прошетате светот а секоја година сте на една иста плажа во Грчка!

Сакате да ги облечете тие кратки секси панталончиња ама вежбањето некако тешко ви паѓа!

Сакате да зготвите некое вкусно јадење ама повторно ќе порачате од најблиската пицерија!

Ја имате најдобрата бизнис идеа во глава ама сепак сигурната „доволно“ платена работа ви е поважна од остварување на вашите амбиции!

Сонувате да станете уметник, но тоа нека е хоби бидејќи не е „фактичка“ работа!

До кога ќе се откажувате од тоа што вистина сте и тоа што вистина сакате да бидете? Кога ќе почнете да го живеете животот кој сакате да го живеете ако не СЕГА? Кој очекувате да ги оствари вашите соништа ако не вие самите?

Моментот кога ќе сватите дека имате САМО 1 ЖИВОТ на располагање, тогаш всушност и ќе почнете да го живеете! Денес, не утре. Сега, не подоцна. Затоа што деновите минуваат. Деновите стануваат недели, неделите месеци, месеците години. Додека да трепнете веќе ве одминале. Очите широко отворени и само напред. Остварете ги вашите соништа, надминете ги вашите потенцијали, реализирајте се себеси!

Ако не сега, КОГА?

Like или Share? А може и двете ..
fb-share-icon0