Децата онлајн наспроти реалноста

Фотографии, мемории, убавини. Слики кои раскажуваат незаборавни моменти кои ќе останат засекогаш врежани во нашите сеќавања. Насекаде околу нас гордите родители објавуваат слики од своите најмили како се смеат, како си играат, пеат, скокаат и се радуваат. Да, тоа е така и така и треба да биде, но дали е тоа постојано една раскошна бајка или има и малку „поинакви“ моменти …

Хммм … да речеме дека тие изгледаат вака некако:

Онлајн …Buds

а еве ја и реалноста …

children-acting-on-line-photos-vs-real-life-small-difference-1

… онлајн

children-acting-on-line-photos-vs-real-life-small-difference-4

… и реалноста

children-acting-on-line-photos-vs-real-life-small-difference-3

… онлајн

children-acting-on-line-photos-vs-real-life-small-difference-10

… реалноста

children-acting-on-line-photos-vs-real-life-small-difference-9

Ова на сите ни е познато … Онлајн:

children-acting-on-line-photos-vs-real-life-small-difference-8

и секако реалноста:

children-acting-on-line-photos-vs-real-life-small-difference-7

Татичко онлајн:

children-acting-on-line-photos-vs-real-life-small-difference-6

и татичко во реалноста:

children-acting-on-line-photos-vs-real-life-small-difference-5

И убавите и поинаку убавите спомени зачувајте ги во вашите албуми. Радувајте се на секој момент поминат со вашите најмили ма какви и да биле. Не заборавајте дека некогаш и вие сте биле деца. Седнете некој ден со вашите родители и дозволете им тие ја раскажат вашата приказна и како вие во младоста сте биле „цвеќе за мирисање“. Насмевките ќе бидат неизбежни и моментите запаметени.

Животот е еден … причина повеќе да го живеете секој момент со насмевка на лицето, топлина на душата и љубов во срцето.

Like или Share? А може и двете ..
fb-share-icon0