Фази на животот

Животот каков таков еден е … За тој што знае да го живее! – кој ли испеа толкава мудрост?

Ова е вистинската слика:

Запрашајте се себеси, што да промените за да го избегнете овој „стереотипен“ живот ..

Потребни се промени во животниот распоред!

  1. Осмелете се да бидете проактивни и иновативни уште во младоста. Опипајте го теренот и испробајте се себеси. Со тоа ќе допринесете кон себепронаоѓање.
  2. Кога веќе ќе навлезете во средните години не дозволувајте да се изгубите во работните активности. Одвојте време за себеси, за фамилијата, за пријателите. Работете, но не заборавајте и да живеете!
  3. Но како до поголема енергија во староста? Одговорот е во здравите навики. Во здраво тело – здрав дух! Засекогаш и во вечни векови, АМИН.
Like или Share? А може и двете ..
fb-share-icon0