Животот е убав … ако знаеш како да го живееш!

Брканица. Животот е една опасно брза брканица со времето. Додека да се свртиме тој поминал. Бесшумно, на прсти како крадец,

Read more

НИКОГАШ не се откажувајте од вашите соништа!

РУТИНА. Работа, дома, фамилија, легни си. Нареден ден, РУТИНА. Работа, дома, фамилија, легни си. Сабота и недела, денови за одмор

Read more

Кратка БАСНА која ќе ви го осветли денот

Мали книгички со кратки басни кои носат огромна мудрост во себе. Такви кратки четива ни сервирале нашите родители пред спиење,

Read more

Среќата доаѓа одвнатре

Дали некогаш сте се запрашале како би изгледал вашиот живот ако сте се родиле на друго место или во друго

Read more

Дали животниот баланс е обичен ХИПОКРИТ?

Дали некогаш сте се запрашале зошто на светот постојат лоши работи? Кога постои ДОБРО, мора ли секогаш да постои ЛОШО?

Read more

Нешто ЗАДОЛЖИТЕЛНО за новата година

Во новата година: Смејте се повеќе, искрено од срце, па и до солзи. Љубете, од дното на душата, страсно и опасно. Само

Read more

За убав почеток на денот

Овој студен декемвриски ден ќе го започнеме со една мудра мисла на големиот Ганди. Прочитај ги зборовите полека, по можност

Read more