Животот е убав … ако знаеш како да го живееш!

Брканица. Животот е една опасно брза брканица со времето. Додека да се свртиме тој поминал. Бесшумно, на прсти како крадец,

Read more

Дали СЕКОГАШ треба да сме ИСКРЕНИ со нашите пријатели?

Семејството ни е доделено уште од почетокот на нашиот живот, но пријателите ги бираме самите ние. Со нив доживуваме безброј

Read more

Дали социјалните мрежи стануваат поле за ширење омраза?

Пандемија, маски на лицето, другарување сведено на минимум, он-лајн учење, социјализација само преку друштвените мрежи и мобилни, дистанцирање на човек

Read more

Која е најголемата желба на луѓето после 40тата година?

Кога сте млад и крвта ви врие, најважното нешто ви е да сте дотерани и скоцкани од глава до пети,

Read more

Пандемијата ни ја покажа убавината на татковината!

Ако нешто убаво видовме од пандемијата и затворањето на границите тоа се секако природните убавини и пејсажите кои го одземаат

Read more

ДЕЦАТА се најголемото богатство во животот!

Во животот не постои поголем благослов, предизвик или богатство од нашите деца. Животот се состои од милион разни авантури, преземени

Read more

Погрешно „вршиме нужда“ цел живот?!

Дали сте знаеле дека позицијата во која седиме при вршење нужда е неправилна и дури и може да предизвика одредени

Read more

Зошто ЖЕНИТЕ имаат повеќе забава во животот од МАЖИТЕ

Добро прочитавте. Некои ќе речат, ма каква забава покрај еден куп обврски, садови за миење, алишта за перење, готвење, деца

Read more