Маските паднаа! КОВИД трубачите со јасна порака до јавноста!

Насмевката е најубавото нешто кое го краси лицето, ја грее душата и го разубавува животот. Овие лица оставаат насмевката да зборува наместо нив. Затоа и велиме дека ова е само една слика која оддава илјада зборови. Слободни, расположени, зближени, кој на кого дише во врат, некој и се допира, протоколи запазени до максимум. Среќа не се наоѓаат во училиште, инаку на секој на врата ќе му мереа температура, ќе стоеја на дистанца од 2 метра и секој од нив ќе се гушеше со маска на лицето, наместо вака да се кезат како да дошле да го земат Венко за невеста! Да бе, па они не се деца!!! Ќе беше смешно да не беше трагично!

Докторот и неговите новинарки! Лицемерие уклучено на најјако! Добро да ве прашаме нешто, кој кого тука прави ненормален? Ова да не е некоја монтажа или тие живеат во некој паралелен свет каде пандемијата не постои? Па они се главните КОВИД трубачи кои веќе две години не отруја со една иста песна! Маска, дистанца, без групирање, вирусот напаѓа, 16-ти сој е на повидок, заштитете се … бла бла бла! Или тоа е песна за обичниот народ, а за вас не важи, па вака фино сте се стиснале меѓу себе?

Е сега, како што гордо си застанавте за една фотка, така и нашите деца во второто полугодие ќе тргнат во училиште, ГОРДИ, НАСМЕАНИ, БЕЗ МАСКИ! Тие САМО ќе го следат вашиот пример, затоа што вие сте „предводници“ на оваа пандемија, вие сте пали-гаси на вирусот. Како вие ќе кажете така и ќе се прави. А ние наместо да ве слушаме еве ќе гледаме што правите, па и ние ќе тргнеме по вашите стапки!

Една слика, илјада зборови! ВТОРО ПОЛУГОДИЕ БЕЗ МАСКИ ВО УЧИЛИШТЕ! Толку.

Like или Share? А може и двете ..
fb-share-icon0