ТОП 5 десерти во светот

Знаете ли кои се петте ТОП десерти во светот? Кој е на диета подобро нека не гледа …

ТИРАМИСУ – Италијатоп-10-десерти-во-светот-стопосто-забава-тирамису

ПРОФИТЕРОЛИ – Франција

топ-10-десерти-во-светот-стопосто-забава-профитероли-франција

БАКЛАВА – Турција

топ-10-десерти-во-светот-стопосто-забава-баклава

ЧИЗКЕЈК – Америка

топ-10-десерти-во-светот-стопосто-забава-чизкејк

ШТРУДЛА СО ЈАБОЛКА – Австрија

топ-10-десерти-во-светот-стопосто-забава-штридла-со-јаболка-австрија

Њами нели … А што велите за некоја тулумба, кадаиф, некое шеќерпаре или македонско макаронче – падобранец!

топ-10-десерти-во-светот-стопосто-забава-тулумби-македонијатоп-10-десерти-во-светот-стопосто-забава-Кадаифтоп-10-десерти-во-светот-стопосто-забава-шеќерпарињатоп-10-десерти-во-светот-стопосто-забава-падобранци-1

 

 

 

 

 

… што да ви кажеме сега, освен – трк до првата слаткарница!

Like или Share? А може и двете ..
fb-share-icon0