Еве зошто ја препорачуваме книгата „Будење на СВЕСТА“

Веруваме дека повеќето од вас веќе имаат слушнато за делото кое во овие чудни услови на пандемија ги руши многуте

Read more

Кратка БАСНА која ќе ви го осветли денот

Мали книгички со кратки басни кои носат огромна мудрост во себе. Такви кратки четива ни сервирале нашите родители пред спиење,

Read more

Смешни ТВИТЕРџиски комбинации на КОЈ РАНО РАНИ

Легендата кажува: „Кој рано рани, ДВЕ СРЕЌИ ГРАБИ.“ Твитерџии пак велат … Кој рано рани, во автобус најубаво место граби!#ДоброУтро

Read more

Најголема зелена ОАЗА – Скопје ЗОО во мисија!

Другари и другарки, ајде сите заедно да се приклучиме и да станеме дел од мисијата на Зоолошката градина во Скопје,

Read more

Започнува проектот „ТАЛЕНТИРАНА НАЦИЈА“

УКАБУКА е сајт каде реалноста добива една нова димензија, преплетена со доза на позитива и креативен набој. Нашето мото е

Read more

Правилен АМАЗОНски потег на еден вистински лидер – Џеф Безос

Позицијата првенствено значи моќ и профит, но и искачување по општествената скала на успехот и напредок во работата. Џеф Безос,

Read more

Бидете ОПСЕДНАТИ или бидете ПРОСЕЧНИ

Еден интересен наслов, на една уште поинтересна книга од авторот Грант Кардон – писател, мотивациски лидер, претприемач, експерт за продажба

Read more